Mieden 6, De Westereen te koop

De westereen

Mieden 6

€ 825.000 kosten koper

Ik heb interesse in dit object

Omschrijving

Mieden 6, De Westereen te koop

Soms is een plek zo speciaal, dat het bijna letterlijk onbeschrijfelijk is...gelegen midden in het natuurgebied Zwagermieden, omringd door rust en ruimte, maar toch op korte afstand van de levendigheid van De Westereen, met supermarkten, winkels en een treinverbinding binnen handbereik. Als je houdt van een serene omgeving, rijk aan fiets- en wandelpaden, dan is dit de plek die perfect bij je past. Deze unieke woonboerderij staat op een royaal perceel van ca. 19.110m² eigen grond, met talloze mogelijkheden voor het houden van dieren. Zo is er een eigen rijbak en zijn er in 2007 prachtige paardenstallen bijgebouwd in landelijke stijl. Ook zijn er gastenverblijfmogelijkheden in dit zeer veelzijdige geheel.

Voor dierenliefhebbers is dit een waar paradijs. De woonboerderij beschikt over bijbehorende weilanden, een luxe gedraineerde rijbak en hoogwaardige dierenverblijven die van alle gemakken zijn voorzien.

De boerderij is traditioneel gebouwd in 1930 en is in de afgelopen jaren volledig gemoderniseerd en aangepast aan de eisen van nu. Het energielabel A is bijzonder gunstig. Het onderhoud van deze boerderij is uitstekend. In 2017 is het voegwerk vernieuwd en geïmpregneerd, ook de cv-installatie is toen vernieuwd. In 2003 is het dak volledig vervangen, inclusief nieuwe dakpannen en isolatie aan de woonzijde. In 2018 zijn er 16 zonnepanelen geplaatst, en de meest recente verbetering is de in dit jaar aanlegde waterleiding. Daarnaast is het ook nog eens zeer waterzuinig dankzij de eigen waterbron.

De indeling van de boerderij is als volgt:
Begane grond:
Overdekte zijentree, hal met aansluitend de woonkamer met houtkachel en openslaande deuren naar de tuin, de woonkeuken met een keurige moderne keukenopstelling voorzien van inbouwapparatuur, een werkkamer, het ruime toilet met wandcloset en fontein, de moderne badkamer met inloopdouche, een wasmeubel met dubbele wasbak en vloerverwarming, de bijkeuken met witgoedaansluitingen, een uitstortgootsteen en de cv-opstelling.

Vanuit de werkkamer komen we in de stalruimte met open zolderruimte, 3 stallen, een berging, openslaande toegangsdeuren en aansluitend de dubbele garage van ca. 46m².

De eerste verdieping:
Een overloop met aansluitend vier slaapkamers.

Tweede verdieping:
Middels vlizotrap te bereiken zolderruimte.

Naast de boerderij staat het prachtige tuinhuis met overkapping en achter gelegen berging. Aan de achterzijde van de boerderij staat de in landelijke stijl gebouwde schuur met overkapping, voorzien van twee paardenboxen met de mogelijkheid om er nog twee boxen te plaatsen.

De Westereen, voorheen bekend als Zwaagwesteinde, is een dynamisch dorp met veel faciliteiten. Ook zijn er supermarkten, vele winkels en gezellige (avond en dag)horeca. Qua vervoer biedt het dorp een uitstekende treinverbinding naar Leeuwarden en Groningen, naast diverse buslijnen. Dit zorgt voor goede bereikbaarheid en connectiviteit.

Sport is een belangrijk aspect in De Westereen. Er zijn meerdere sportclubs en -velden waar verschillende sporten beoefend worden.

De omgeving:
Mieden 6 in De Westereen ligt middenin een prachtige, natuurrijke omgeving die uitnodigt tot ontspannen en actief genieten. De omgeving wordt gekenmerkt door uitgestrekte weilanden, waar diverse fietsroutes doorheen slingeren, perfect voor het verkennen van het Friese landschap. Flora en fauna zijn hier volop aanwezig, wat het een ideale plek maakt voor natuurliefhebbers. Vlakbij ligt het vaarwater de Zwemmer, een geliefde locatie voor watersport en ontspanning aan het water. Daarnaast biedt de nabijgelegen Rinsma Pôle een recreatieve hotspot, waar je kunt wandelen, picknicken en genieten van de rust en ruimte van Friesland.

Het dorp De Westereen:
De locatie van De Westereen is ideaal: via de provinciale weg, de Centrale As, bereikt men snel Leeuwarden (15 minuten) en de snelweg A7 bij Drachten (20 minuten). Dit maakt het dorp zowel een aantrekkelijke woonplaats als een strategisch punt voor reizen en zaken. Voor recreatie zijn er ook in de omgeving opties zoals natuur- en wandelgebieden, campings en een jachthaven, wat het dorp aantrekkelijk maakt voor zowel bewoners als bezoekers. Ook op het gebied van onderwijs is De Westereen goed voorzien met verschillende scholen.

Daarnaast is gelegen op korte afstand van de vestingstad Dokkum, Een van de Friese elfsteden met een regionale verzorgingsfunctie voor heel Noordoost-Friesland. Hier vindt een een uitgebreid voorzieningsniveau met o.a. een ziekenhuis, diverse scholen (zowel basis als voortgezet en speciaal onderwijs), een tropisch zwembad en diverse sport faciliteiten en verenigingen.

Een uniek object zoals dit kom je zelden tegen. Zeker niet op zo'n prachtige locatie. Midden in de natuur, omgeven door weilanden, in alle rust en toch dichtbij de voorzieningen. Alles is met oog voor detail en luxe afgewerkt. Neem de tijd om de foto's en video te bekijken voor een eerste indruk, maar de beste manier om de volledige charme en potentie van deze woning te ervaren, is door een bezichtiging ter plaatse. Onze flexibele makelaars leiden u graag rond op deze unieke locatie en delen onze enthousiasme dan ook graag met u bij dit geheel aan de Mieden 6 in De Westereen. Wacht niet langer en maak vandaag nog een afspraak om deze droomplek te ontdekken!

Kenmerken

Overdracht

Soort
Woonboerderij, vrijstaande woning
Vraagprijs
€ 825.000 kosten koper
Aangeboden
2 weken geleden
Gewijzigd
5 dagen geleden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bestemming

Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Permanente bewoning
Ja
Recreatiewoning
Nee

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930
Bouwjaar omschrijving
Sfeervolle, authentieke & vernieuwde woonboerderij
In aanbouw
Nee
Onderhoud (binnen)
Uitstekend
Toelichting
De boerderij is uitstekend onderhouden
Onderhoud (buiten)
Uitstekend
Toelichting
De boerderij is uitstekend onderhouden.
Dak
Schilddak
Dak materialen
Pannen

Energie

Energielabel
Einddatum
21 augustus 2034
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas, hr glas
Verwarming
Cv ketel, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
C.v.-ketel
Awb hr 107 gas gestookte combiketel uit 2017 eigendom

Oppervlakken en inhoud

Perceeloppervlakte
19110 m²
Woonoppervlakte
156 m²
Overige ruimten
186 m²
Inhoud
1267 m³

Indeling

Woonlagen
3 woonlagen
Kamers
10 kamer(s) waarvan 5 slaapkamer(s)
Badkamers
1 badkamer(s) en 1 aparte toilet(ten)
Badkamervoorzieningen
Dubbele wastafel, wastafel, wastafelmeubel, inloopdouche, vloerverwarming
Voorzieningen
Glasvezel kabel, zonnepanelen, natuurlijke ventilatie

Buitenruimte

Ligging
Aan park, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom (Verzorgd)
Tuin oppervlakte
19000 m²
Ligging
Gelegen op (bereikbaar via achterom)
Parkeren
Openbaar parkeren, op eigen terrein, op afgesloten terrein
Parkeren
Ruim voldoende parkeergelegenheid

Garage

Garage soort
Aangebouwd steen
Voorzieningen
Verwarming, elektra, water, vliering
Oppervlakte
144 m² (12m diep en 12m breed)
Capaciteit
8 auto(s)
Aantal
2

Schuur / berging

Schuur / berging soort
Aangebouwd steen
Voorzieningen
Voorzien van verwarming, voorzien van elektra, voorzien van water, met vliering
Aantal
2

Kadaster veenwouden l 4

Oppervlakte
9715 m²
Omvang
Geheel perceel

Kadaster westergeest f 14

Oppervlakte
2765 m²
Omvang
Geheel perceel

Kadaster westergeest f 16

Oppervlakte
6630 m²
Omvang
Geheel perceel

Locatie

Verkoper aan het woord

Ons huis staat middenin het prachtige natuurgebied. Hier heb je nog rust en ruimte en de drukte kan je opzoeken. Dokkum, Groningen en Leeuwarden is met de komst van de Centrale As zeer dichtbij.
De Westereen is een dorp met vele faciliteiten, waaronder een goede sportschool, een winkelcentrum, scholen enz.
Houdt u van natuur, een rustige woonomgeving, wandelen, fietsen of paardrijden, dan is dit huis wat bij u past.
Voor ons is het huis te groot geworden, maar wat betreft de omgeving willen wij zeker niet weg!

Meer informatie

De Flexibele Makelaar is u graag van dienst. Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u hierna zo snel mogelijk en op de manier waarop u dat wenst terug antwoorden.

Ik heb interesse in dit object

Zoek in ons aanbod

Toon resultaten op kaart

Wij werken samen met: