Lisdodde 4, Kollum te koop

Kollum

Lisdodde 4

€ 569.000 kosten koper

Ik heb interesse in dit object

Omschrijving

Lisdodde 4, Kollum te koop

Op zoek naar een unieke woning op een prachtige locatie aan vaarwater? Deze vrijstaande woning aan de rand van Kollum biedt alles wat je zoekt! Traditioneel gebouwd met oog voor detail, uitstekend onderhouden en met een royale maatvoering. De woning heeft een woonoppervlakte van maar liefst 167 m² op een ruim perceel van 740 m².

Een grote plus is de slaapkamer met aangrenzende badkamer op de begane grond, ideaal voor gelijkvloers wonen. Maar deze slaapkamer is ook ideaal in te richten als comfortabele thuiswerkplek of praktijkruimte aan huis. De zonnige tuin op het zuiden heeft meerdere terrassen, waaronder een houten vlonderterras langs de waterkant – perfect om te genieten van het prachtige uitzicht over de landerijen. De ligging aan vaarwater nodigt uit tot volop waterplezier: verken de omgeving per kano, sup of motorboot, of geniet van een rustige visstek. In de winter is dit een geweldige startplek voor schaatstochten.

Daarnaast is de woning energiezuinig met vrijwel geheel HR isolatieglas, een Nefit c.v.-ketel uit 2021 en energielabel C. Het buitenschilderwerk is in 2022 nog uitgevoerd, waardoor je zorgeloos kunt verhuizen.

Aan de voorzijde tref je een rustige straat met vrijstaande woningen en een groot groen plantsoen. De achterzijde biedt het ultieme woongenot: het goed onderhouden perceel ligt direct aan vaarwater en biedt een adembenemend weids uitzicht, zowel vanuit de tuin als vanuit de woonvertrekken. Het hele jaar door kun je hier genieten van de rust, de natuur en de fraaie ligging.

Indeling:
Via de overdekte entree kom je binnen in de hal met vide en een plavuizenvloer. Hier vind je een toilet met fonteintje en een ruime slaapkamer van ruim 14m², voorzien van een vaste kast en een badkamer met douche en wastafelmeubel. De lichte woonkamer heeft grote raampartijen, een gezellige gashaard en een schuifpui naar het zonneterras. Aangrenzend bevindt zich de woonkeuken met hoekopstelling met inbouwapparatuur en een plavuizenvloer. De bijkeuken biedt witgoedaansluitingen en toegang tot het terras. Aansluitend is er een royale L-vormige stenen garage, voorzien van een elektrische garagedeur, loopdeur en een extra tuindeur aan de achterzijde.

Op de eerste verdieping vind je drie ruime slaapkamers, waarvan de grootste beschikt over een balkon en handige bergruimte. De tweede badkamer is compleet ingericht met een ligbad, toilet en vaste wastafel.

Via een vlizotrap is de praktische zolderberging te bereiken.

De tuin rondom de woning is prachtig aangelegd en goed onderhouden, met grote gazons, mooie plantenborders en zonnige terrassen. Aan de waterkant is een terras en een brede vlonder langs de waterkant. Zowel de walbeschoeiing als de vlonder zijn slechts 7 jaar geleden volledig vernieuwd. De eigen oprit aan de voorzijde biedt bovendien voldoende parkeergelegenheid.

Kollum is een charmant en levendig dorp in het noordoosten van Friesland, bekend om zijn rijke historie, sfeervolle straten en prachtige ligging te midden van water en natuur. Het dorp heeft een gezellig centrum met diverse winkels, horecagelegenheden en alle dagelijkse voorzieningen binnen handbereik. Met zijn pittoreske grachten en monumentale panden straalt Kollum een authentieke Friese sfeer uit. Daarnaast is Kollum de perfecte uitvalsbasis voor natuurliefhebbers en watersporters. De directe ligging aan vaarwater maakt het mogelijk om met een boot de Friese meren en omliggende wateren te verkennen. Ook voor wandelaars en fietsers biedt de omgeving talloze routes door het prachtige, weidse landschap. Kollum ligt op een strategische locatie, waardoor het dorp zowel rust als goede bereikbaarheid biedt. Op slechts 5 minuten rijden ligt Buitenpost, met een treinverbinding naar Groningen en Leeuwarden. Met de auto bereik je Groningen binnen 35 minuten, terwijl Leeuwarden op slechts 30 minuten afstand ligt. Deze centrale ligging maakt Kollum een ideale woonplek voor wie graag in een rustige, groene omgeving woont, maar toch de nabijheid van grotere steden waardeert.

Een spoedige aanvaarding behoort bovendien tot de mogelijkheden.

Kortom, een droomhuis op een toplocatie voor liefhebbers van water, natuur en ruimte! Onze flexibele makelaars verwelkomen je graag aan de Lisdodde 4 te Kollum.

Kenmerken

Overdracht

Soort
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Vraagprijs
€ 569.000 kosten koper
Aangeboden
1 dagen geleden
Gewijzigd
2 dagen geleden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bestemming

Huidig gebruik
Wonen
Huidige bestemming
Wonen
Permanente bewoning
Ja
Recreatiewoning
Nee

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1992
Bouwjaar omschrijving
Gebouwd in 1992
In aanbouw
Nee
Onderhoud (binnen)
Goed
Toelichting
Goed onderhouden staat
Onderhoud (buiten)
Goed
Toelichting
Goed onderhouden staat
Dak
Zadeldak
Dak materialen
Pannen, bitumineuze dakbedekking
Dak toelichting
Zadeldak gedekt met pannen en plat dak met bitumineuze dakbedekking

Energie

Energielabel
Einddatum
12 september 2034
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geisoleerd, grotendeels dubbelglas, hr glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
C.v.-ketel
Nefit trendline hrc 30 cw5 gas gestookte combiketel uit 2021 eigendom

Oppervlakken en inhoud

Perceeloppervlakte
740 m²
Woonoppervlakte
167 m²
Overige ruimten
38 m²
Inhoud
758 m³

Indeling

Woonlagen
3 woonlagen
Kamers
5 kamer(s) waarvan 4 slaapkamer(s)
Badkamers
2 badkamer(s) en 1 aparte toilet(ten)
Badkamervoorzieningen
Douche, wastafel, wastafelmeubel, ligbad, toilet
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, tv kabel, buitenzonwering, schuifpui, natuurlijke ventilatie

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht, aan vaarwater
Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin, tuin rondom, zonneterras (Fraai aangelegd)
Tuin oppervlakte
550 m²
Achtertuin
300 m² (12m diep en 25m breed)
Ligging
Gelegen op Zuid (bereikbaar via achterom)
Parkeren
Openbaar parkeren, op eigen terrein
Parkeren
Voldoende parkeergelegenheid op de eigen oprit en in de straat

Garage

Garage soort
Aangebouwd steen
Voorzieningen
Elektra, water, elektrische deur
Oppervlakte
30 m² (6,74m diep en 3,71m breed)
Capaciteit
1 auto(s)
Aantal
1

Kadaster kollum d 3273

Oppervlakte
740 m²
Omvang
Geheel perceel

Locatie

Meer informatie

De Flexibele Makelaar is u graag van dienst. Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u hierna zo snel mogelijk en op de manier waarop u dat wenst terug antwoorden.

Ik heb interesse in dit object

Zoek in ons aanbod

Toon resultaten op kaart

Wij werken samen met: