Achterwei 1, Sumar te koop

Sumar

Achterwei 1

€ 289.000 kosten koper

Ik heb interesse in dit object

Omschrijving

Achterwei 1, Sumar te koop

Vol trots presenteren wij Achterwei 1 in Sumar, een uitgebouwde en verduurzaamde woning uit 1928 met een B-energielabel, die de charme van vroeger combineert met het comfort van nu. Deze sfeervolle twee-onder-een-kapwoning is met zorg gemoderniseerd en uitgebreid, waardoor het een perfecte mix biedt van karakter en hedendaags wooncomfort.

In 2020 is de woning voorzien van een royale uitbouw over twee verdiepingen, waardoor er nog meer leefruimte is ontstaan. Tegelijkertijd zijn de gevels volledig geïsoleerd en het dak uitgerust met PIR-isolatie, wat zorgt voor optimaal wooncomfort en een lage energierekening. De woning beschikt over kunststof kozijnen met HR++-beglazing, en in 2017 is gedeeltelijk vloerisolatie aangebracht. Verwarming en warm water worden verzorgd door een Atag I28 CV-ketel uit 2016, terwijl je in de luxe keuken (2022) kunt genieten van het gemak van direct kokend water uit de luxe Quooker. Daarnaast is de woning in 2023 uitgerust met acht zonnepanelen, wat niet alleen bijdraagt aan een duurzame levensstijl, maar ook zorgt voor lagere energiekosten.

Met vier ruime slaapkamers is dit huis ideaal voor gezinnen of mensen die extra ruimte nodig hebben voor een thuiswerkplek of hobby. Buiten vind je een royale schuur, perfect voor opslag of creatieve projecten. Het perceel van 220 m² biedt volop mogelijkheden om van het buitenleven te genieten.

De indeling is als volgt:

Begane grond:
Entree; ruime hal met trapopgang, witgoedaansluitingen en bergruimte; toilet met hangtoilet; badkamer met inloopdouche en wastafelmeubel; lichte woonkamer met sfeervol balkenplafond aan de voorzijde van de woning met open keukenruimte voorzien van luxe keuken in L-opstelling;

Eerste verdieping:
Overloop met toegang tot de vier slaapkamers.

Tweede verdieping:
Middels vlizotrap bereikbare bergzolder.

Buiten:
De tuin van deze woning biedt volop mogelijkheden voor ontspanning en buitenplezier. Aan de voorzijde geniet u van extra privacy dankzij een groene heg die de woning scheidt van de straat. De achtertuin is ruim opgezet en beschikt over een heerlijk terras, ideaal voor lange zomerse avonden. Verder is er een goed onderhouden gazon. De vrijstaande houten berging biedt voldoende opslagruimte voor fietsen en tuingereedschap. Bovendien is er een eigen parkeerplek met ruimte voor twee auto's, wat zorgt voor extra gemak en comfort. Een tuin die rust en ruimte uitstraalt, midden in een groene omgeving.

Het dorp Sumar:
Sumar (ook wel bekend als Suameer) is een charmant en rustig dorp gelegen in de Friese gemeente Tytsjerksteradiel. Dit dorp biedt een combinatie van landelijke rust en de nabijheid van stedelijke voorzieningen, met zowel Drachten als Leeuwarden op korte afstand. Het is omgeven door groen, met volop mogelijkheden voor wandelen, fietsen en watersport dankzij de nabijheid van natuurgebieden en het Bergumermeer. De hechte dorpsgemeenschap en de aanwezigheid van basisscholen, winkels en verenigingen maken Sumar een ideale plek voor wie op zoek is naar een rustige en gezinsvriendelijke omgeving.

Kortom, Achterwei 1 in Sumar is een woning met karakter, comfort en duurzaamheid. Een plek waar je meteen verliefd op wordt zodra je hem ziet. Kom je binnenkort kijken? Onze flexibele makelaars leiden je graag rond tijdens een bezichtiging!

Kenmerken

Overdracht

Soort
Eengezinswoning, twee onder een kapwoning
Vraagprijs
€ 289.000 kosten koper
Aangeboden
2 dagen geleden
Gewijzigd
2 dagen geleden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bestemming

Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Permanente bewoning
Ja
Recreatiewoning
Nee

Bouw

Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1928
Bouwjaar omschrijving
Gebouwd in 1928
In aanbouw
Nee
Onderhoud (binnen)
Goed
Toelichting
Goed onderhouden en recent uitgebouwd.
Onderhoud (buiten)
Goed
Toelichting
Goed onderhouden en recent uitgebouwd.
Dak
Samengesteld dak
Dak materialen
Pannen, bitumineuze dakbedekking
Dak toelichting
1

Energie

Energielabel
Einddatum
13 september 2034
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, hr glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
C.v.-ketel
Atag i28 gas gestookte combiketel uit 2016 eigendom

Oppervlakken en inhoud

Perceeloppervlakte
220 m²
Woonoppervlakte
101 m²
Inhoud
363 m³

Indeling

Woonlagen
3 woonlagen
Kamers
5 kamer(s) waarvan 4 slaapkamer(s)
Badkamers
1 badkamer(s) en 1 aparte toilet(ten)
Badkamervoorzieningen
Douche, wastafel, inloopdouche

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk
Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin (Normaal)
Tuin oppervlakte
100 m²
Zijtuin
80 m² (10m diep en 8m breed)
Ligging
Gelegen op Noord
Parkeren
Openbaar parkeren, op eigen terrein
Parkeren
Er is parkeergelegenheid op eigen terrein en aan de straat.

Garage

Garage soort
Geen garage

Schuur / berging

Schuur / berging soort
Vrijstaand hout
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Isolatie
Geen isolatie
Aantal
1

Kadaster oostermeer i 151

Oppervlakte
220 m²
Omvang
Geheel perceel

Locatie

Meer informatie

De Flexibele Makelaar is u graag van dienst. Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen u hierna zo snel mogelijk en op de manier waarop u dat wenst terug antwoorden.

Ik heb interesse in dit object

Zoek in ons aanbod

Toon resultaten op kaart

Wij werken samen met: